成人教育资讯网

成人高考专升本英语考前押题

西安交通大学甘肃星火函授站 2020-07-27 13:58:59


成人高考专升本英语考前押题

1(单选题)Directions:Ineach of the following groups of words, there are four underlined letters orlet-ter combinations marked A, Br C and D. Compare the underlined parts andiden-tify the one that is different from the others in pronunciation. Mark youranswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1)

A tie

B lie

C field

D die

*

标准答案: C

解析:

*

2(单选题)Directions:Ineach of the following groups of words, there are four underlined letters orlet-ter combinations marked A, Br C and D. Compare the underlined parts andiden-tify the one that is different from the others in pronunciation. Mark youranswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1)

A sincere

B there

C mere

D here

*

标准答案: B

解析:

*

3(单选题)Directions:Ineach of the following groups of words, there are four underlined letters orlet-ter combinations marked A, Br C and D. Compare the underlined parts andiden-tify the one that is different from the others in pronunciation. Mark youranswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1)

A car 

B far

C war

D star

*

标准答案: C

解析:

*

4(单选题)Directions:Ineach of the following groups of words, there are four underlined letters orlet-ter combinations marked A, Br C and D. Compare the underlined parts andiden-tify the one that is different from the others in pronunciation. Mark youranswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1)

A plays

B days

C says 

D pays

*

标准答案: C

解析:

*

5(单选题)Directions:Ineach of the following groups of words, there are four underlined letters orlet-ter combinations marked A, Br C and D. Compare the underlined parts andiden-tify the one that is different from the others in pronunciation. Mark youranswer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1)

A wall

B shall

C fall 

D call

*

标准答案: B

解析:

*

6(单选题)Doeseveryone on earth have an equal right______ an equal share of its resources?(本题1)

A by

B at

C to

D over

*

标准答案: C

解析:

【考情点拨】考查固定搭配。 【应试指导】句意:地球上的每一个人对地球上 的资源都享有同等的权利吗? right to意为"…… 的权利"。

*

7(单选题)Thisticket______you to a free meal in our new restaurant.(本题1)

A gives

B grants

C entitles

D credits

*

标准答案: C

解析:

【考情点拨】考查动词词义辨析。 【应试指导】句意:这张票能让你在我们新开张 的饭店免费吃上一顿饭。give给,给予,一般用于 give sb.sth.或 give sth. to sb.句式中;grant给予,授予,一般用于grant sb. sth.句式中;entitle 给……权利(或资格),entitlesb. to sth.使某人有 资格……;credit相信,信任。

*

8(单选题)You______herin her office last Friday; she,s been out of town for two weeks.(本题1)

A needn't have seen

B must have seen

C might have seen

D can't have seen

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】考查情态动词。【应试指导】句意:在上周五你不可能在她的办公室看见她,她离开本市已经两星期了。needn'thave done表示不必做某事,而实际上已经做了, 含没有必要或浪费的意思。根据该题后半句的意思判断A项错。项和C项是对发生在过去的事情的一种推断,只是程度不同,因为是肯定形,不合题意,也错。musthave been的否定形式应为can’thave done,所以D正确。

*

9(单选题)Thatwas so serious a matter that I had no choice but ______the police.(本题1)

A called in

B calling in

C call in

D to call in

*

标准答案: D

解析:

【考情点拨】考查"but +动词不定式"结构。 【应试指导】句意:那件事如此严重,除了请警 察,我别无选择。这种结构一般有两种模式:have no choice but + 带 to 不定式或 have nothing to do but 不带to不定式。

*

10(单选题)Shewas so______in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.(本题1)

A attracted

B absorbed

C drawn

D concentrated

*

标准答案: B

解析:

【考情点拨】考查固定搭配。 【应试指导】句意:她工作如此专心以至于没有 听到有人敲门。be absorbed in为固定搭配,意为 "专心致志做某事"。A、C、D三项均与句子构不成搭配。

*

11(单选题)Ihaven't decided which hotel______.(本题1)

A to stay

B is to stay at

C to stay at

D is for staying

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】考查"疑问代词+不定式"的用法。【应试指导】句意:我还没有决定下榻哪家宾馆。因为stay为不及物动词,需加介词at

*

12(单选题)Itwas not until midnight______they reached the campsite.(本题1)

A when

B that

C while

D as

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】考查强调句。【应试指导】句意:他们直到半夜才到达宿营地。强调句的结构为:It is/was +被强调部分+ that/who+其他成夯。此句可还原为:They didn't reach the campsite until midnight.

*

13(单选题)Itis politely requested by the hotel management that radios______after 11 o'clockat night.(本题1)

A were not played

B not to play

C not be played

D did not play

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】考查虚拟语气。【应试指导】句意:饭店管理部门恳请客人晚上 11点后不要打开收音机。动词request所接从句要用虚拟语气,其结构为"should+动词原",should可省略。且此处表示被动,故选C

*

14(单选题)AlthoughI like the appearance of the house,what really made me decide to buy it was thebeautiful ______through the window.(本题1)

A vision

B look

C picture

D view

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】考查名词词义辨析。【应试指导】句意:尽管我也喜欢这栋房子的外,但真正使我决定买它的原因是窗外的美丽景色。view景色,风景,符合句意。vision看法,视力;look神色;picture图画,画面。

*

15(单选题)Makea note of it______you should forget it.(本题1)

A so

B to

C how

D lest

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】考查词义辨析。【应试指导】句意:把这件事记一下,免得你忘了。根据句意,应选Dlest免得,后接从句,需用虛拟语气,should可省略。

*

16(单选题)Manychjldren, ______ parents are away working, in big cities, are taken good careof in the village.(本题1)

A of them

B whose

C their

D with whom

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】考查非限制性定语从句。【应试指导】句意:很多小孩在村里都得到了很好的照顾,他们的父母远在大城市里打工。whose引导非限制性定语从句,且在从句中作定语,符合题意。

*

17(单选题)Themanager needs an assistant that he can______to take care of problems in hisabsence.(本题1)

A count, on

B count in

C count up

D count out

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】考查词组词义辨析。【应试指导】句意:经理需要一个他能够依靠的助手,在他不在时助手可以处理问题。count on依靠,依赖;count in……计算在内;count up加起来;countout逐个地数。

*

18(单选题)Theorganization had broken no rules, but ______ had it acted responsibly.(本题1)

A neither

B so

C either

D both

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】考查例装句。【应试指导】句意:该机构没有违规,但也没有很负责任地操作。后半句为倒装句,所以A项正确。CD两项可排除。使用so的句子必须是肯定句,所以B项错。

*

19(单选题)Wegave out a cheer when the red roof of the cottage came______view.(本题1)

A from

B in

C before

D into

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】考查固定搭配。【应试指导】句意:看到小屋的红屋顶时,我们都欢呼起来。comeinto view为固定搭配,意为"进入视线,视野"

*

20(单选题)Theytook______measures to prevent poisonous gases from escaping.(本题1)

A fruitful

B beneficial

C valuable

D effective

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】考查形容词词义辨析。【应试指导】句意:他们采取了有效措施防止毒气泄漏。fruitful硕果累累的,成功的;beneficial ……有益的有利的;valuable有价值的;effec-tive有效的,产生效果的。

*

21(阅读理解题). Cloze(30 points)Directions:For each blank in the followingpassage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that ismost suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter onthe Answer Sheet.We Were late as usual. My husband had 21 watering the flowersin the garden by himself, and when he discovered that he couldn't manage, heasked me for 22 at the last moment. So now we had only one hour to get to theairport. Luckily,there were not many cars 23 buses on the road and we were 24to get there just in time. We checked in and went straight to a big hall towait for our flight to be called. We waited and waited 25 no announcement wasmade. We asked for 26 and the girl there told us the plane hadn,t even arrivedyet. In the end,there came an announcement telling us that those 27 for flightNo. 108 could get a free meal voucher and that the plane hadn't left Spain 28technical problems. We thought that meant 29 it wasn,t safe for the plane to 30. We waited again for a long time until late evening when we were asked toreport again. This time we were 31 free vouchers to spend the night in a nearbyhotel.The next morning after a 32 night because of all the planes taking offand landing, we were reported back to the airport. Guess 33 had happened whilewe were asleep. Our plane had arrived and taken off again. All the other 34 hadbeen waken up in the night to catch the plane, but for some reasons or other wehad been 35 . You can imagine how we felt!(本题30)

1(问答题)A.stopped B. insisted on C. finished D. given(本题2)

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】ABC三项都可以跟i;.-ing形式, 但此处意为"我丈夫坚持自己浇花园里的花", 故可排除AC两项,故选B

*

2(问答题)A.food B. advice C. praise D. help(本题2)

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】自己不能完成,当然是要求他人帮助了,help(帮助)符合题意。

*

3(问答题)A.and B. but C. or D. since(本题2)

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】此处表示"路上既没有很多小轿车也没有很多公共汽车",or用于否定词后,表示"也不",符合题意。

*

4(问答题)A.impossible B. necessary C. able D. unable(本题2)

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】be able to do sth.能够做某事,符合题意。

*

5(问答题)A.so B. but C. otherwise D. if(本题2)

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】前后.表示转折关系,but(但是)符合题意。

*

6(问答题)A.time B. advice C. help D. information(本题2)

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】此处表示"我们询问消息",in-formation (消息,信息)符合题意。

*

7(问答题)A.coming B. sitting C. waiting D. working(本题2)

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】此处表示".等飞机的人",waitfor,符合题意。.

*

8(问答题)A.for B. since C. because D. from(本题2)

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】 for, since, because都可以表示原 B since,because后要跟句子,for为介词,可直接跟名词,符合题意。

*

9(问答题)A.when B. which C. what D. that(本题2)

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】语法结构题。【应试指导】that引导宾语从句且在从句中不作任何成分,符合题意。

*

10(问答题)A.repair B. sell C. fly D. telephone(本题2)

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】repair修理;sell;fly飞行;tele-phone打电话。此处意为"飞机飞行会不安全",故选C

*

11(问答题)A.giving B. given C. offering D. taken(本题2)

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】此处表示被动,故用过去分词形,可排除AC两项;根据句意,可排除D项。故选B

*

12(问答题)A.bad B. quiet C. sweet D. pleasant(本题2)

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导).于飞机起飞和着陆时引起的噪这使他们度过了糟糕的(bad)一晚。 

*

13(问答题)A.what B. where C. it D. that(本题2)

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】语法结构题。【应试指导】what在从句中作主语,符合题意。

*

14(问答题)A.workers B. planes C. passengers D. flights(本题2)

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】.此处表示所有别的"乘客"都被叫醒了。passenger 乘客。 

*

15(问答题)A.woken B. announced C. lost D. forgotten(本题2)

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】词义辨析题。【应试指导】此处表示"由于某种原因我们被忘记了" forget "忘记。

*

22(阅读理解题). Reading Comprehension(60 points)Directions:There are fivereading passages in this part.Each passage is followed by four questions. Foreach question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose thebest answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.PassageOneAnimals have different ways of protecting themselves against wintertimeweather. Some animals grow heavy coats of fur or feathers,while others dig intothe ground to find a warm wintertime home. Some animals spend the winter in adeep sleep because by going to sleep they avoid the time of the year when foodis scarce and the temperatures are low. Their sleep is known as hibernation.Thereis much about hibernation that puzzles scientists. For example,they arewondering how hibernation came into being. Some scientists have explored thepossibility that animals release a chemicalthat starts them hibernating.Onething that scientists are certain about is that animals hibernate only when itis cold. Hiber-nation is a seasonal practice.Some animals that fall into awintertime sleep are not true hibernators because they spend only a part of thecold season asleep. Bears,for example,can easily be awakened from their winternap. They are not true hibernators.Sometimes it is difficult to determinewhether a particular animal is a true hibernator. For example, some micehibernate, but others do not. The same is true of bats. Some of them hibernate.Other do not.(本题12)

1(单选题)Hibernationis a seasonal practice. This means it(本题3)

A takes place only during a particular season

B occurs only during the occurs only during the night

C is a daily practice

D only happens when a species becomes over-populated

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】推理判断题。【应试指导】" Hibernation"既然是一个" seasonal practice (季节性的做法)",那它可能跟季节有,即它可能仅发生在特定的季节。只有A符合题意,故选A

*

2(单选题)Somescientists believe that hibernation is started by
(
本题3)

A over-eating

B calcium deposits

C a body chemical

D a lack of water

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】由第二段最后一句"Some Scientists... animals release a chemical thatstarts them hibernating. "可知,c项符合题意,故选C

*

3(单选题)Theunderlined word "hibernation" in paragraph 1 means
(
本题3)

A a sleep to avoid eating

B a temperature in cold weather

C a sleep in the cold season

D an animal to practice sleep in winter

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】词语理解题。【应试指导】第一段倒数第二句是对"hiherna-tion"的解释"hibernation"是冬天气温太低时动物所采取的通过睡眠的方式过冬的一种方法, C项符合题意,故选C

*

4(单选题)Themain idea of this passage is that______.(本题3)

A many animals die during hibernation

B hibernation protects animals during the wintertime

C scientists feel puzzled about hibernation

D some bats hibernate and others do not

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】主旨大意题。【应试指导】文章首段引出讨论的对象"hiber-nation",接着最后几段论述科学家对" hiberaa-tion"的疑惑之处,故全文主要讲的是科学家对"hibernation"的不解之处。故选C

*

23(阅读理解题)PassageTwoThe strange close understanding between twins is a familiar enoughphenomenon. Often they seem to understand each other and share each other'semotions to such an extent that one suspects some kind of thoughtcommunication.What is not so widely known is that this special relationshipoften acts as brake on twins,intellectual development. As they are partlyisolated in their own private world,twins communicate less with adults than doother children. The verbal ability of a four-year-old twin is typically sixmonths behind that of a non-twin. The problem can be particularly severe in anunderprivileged family, a one-parent family for example, where there is littlestimulation for children anyway.Such children,while capable of mutualcomprehension in a private language,often remain incomprehensible to outsidersand thus at a severe educational disadvantage. The only solution to theproblem,cruel though it may seem,is to separate the twins thus forcing them toacquire ordinary speech helped and guided by sympathetic parents and teachers.(本题12)

1(单选题)Manypeople don't know that______.(本题3)

A twins understand each other very well

B twins are slow to learn to talk

C twins are unlikely to do less well at school thanother children

D there exists more communication between twins

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第二段指出,很多人还不知,由于双胞胎与其他人交际少导致一对四岁的双胞胎儿童的语言能力明显落后。故选B

*

2(单选题)What'sthe reason for twins to be at a disadvantage in their intellectualdevelopment?(本题3)

A They can only understand their own private language.

B They communicate with outsiders less than non-twins.

C There is little stimulation for them.

D Adults don't like to talk with them.

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第三段第一句指出,双胞胎之间交际太多,而与其他人交际过少,这使他们智力发展中存在很大的不足。

*

3(单选题)Theauthor probably feels that twins, problem______.(本题3)

A can not be solved because solution is very cruel

B can be solved because twins will be separated

C can not be solved unless the twins are forced to livein an ordinary environment

D can be solved if the adults communicate with them moreoften

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章最后一句的意思是,解决双胞胎智力发展问题的唯一方法是将双胞胎分开培养和教育。故C项符合题意。

*

4(单选题)Thewriter mentions all of the items listed below EXCEPT______.(本题3)

A twins can help each other

B twins share each other's emotion

C twins are able to understand each other in a privatelanguage

D twins communicate less with their parents 

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】作者在文中提到了双胞胎可以拥有相同的情感,互相理.,与他人交流较少,而渌有提及双胞胎之间可以互相帮助。故选A

*

24(阅读理解题)PassageThreeThe intelligence test used most often today are based on the work of aFrenchman, Alfred Binet. In 1905,Binet was asked by the French Ministry ofEducation to develop a way to identify those children in French schools whowere too "mentally deficient(不足的)" to benefit from ordinary schooling and who neededspecial education. The tests had to distinguish those who were merely behind inschool from those who were actually mentally deficient.The items that Binet andhis colleague Theophile Simon included on the test were chosen on the basis oftheir ideas about intelligence. Binet and Simon believed intelligence includessuch abilities as understanding the meaning of words ; solving problems , andmaking commonsense judgements. Two other important assumptions also shapedBinet's and Simon,s work: (1) that children with more intelligence will dobetter in school and(2) that older children have a greater ability than youngerchildren.Binet's first test consisted of thirty tasks. They were simple thingsmost children leam as a result of their everyday experiences. The tasks werearranged in groups,according to age. Binet decided which tasks were appropriatefor a given age group by giving them first to a large number of children ofdifferent ages. If more than half of the children of a given age passed a test,it was considered appropriate for that age group.(本题12)

1(单选题)Themain purpose of this passage is to______.(本题3)

A tell the origin of intelligence tests

B explain the basic principle of intelligence tests

C describe the changes in the content of intelligencetests

D state the development of intelligence tests

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】主旨大意题。【应试指导】本文讲述了法国人Alfred Binet始进行智力测试的过程,其目的是告诉我们智力测试的起源。

*

2(单选题)Whatwas the purpose of the intelligence test designed by Alfred Binet in 1905?(本题3)

A To select top students.

B To know who had received ordinary schooling.

C To put students in a right order.

D To make sure who required particular treatment.

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段指出,法国教育部要求Alfred Binet开发一种方法确定哪些学生智力不,需要特殊教育,将成绩差的学生和有智力缺陷的学生区分开来。所以测试的目的是确定哪些学生需要特殊教育,故选D

*

3(单选题)Whichof the following is NOT true according to the passage?(本题3)

A Intelligence includes word understanding and problemsolving.

B More intelligent children usually do better in school.

C The French Ministry of Education was charged with thedevelopment of first intelligence tests.

D Intelligence is related with age.

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】事实细节题【应试指导】由第二到可知,ABD三项正确。文章第一段第二句提到,法国教育部要求AlfredRinet开发一种方法确定哪些学生智力不足,要特殊教育,而没有提到法国教育部负责完成此项工作。

*

4(单选题)Howdid Binet decide which task to include on his first test?(本题3)

A He first worked out thirty tasks for mentallydeficient children.

B He first gave all the tasks to many children bothyounger and older.

C He first gave the tasks to many children he thoughtappropriate.

D He first gave some of the tasks to different groups ofchildren.

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导丨文章最后一段倒数第二句指出, Binet通过将事先设计好的全部测试题发给不同年龄的学生以确定哪些测试题对某年龄段的学生适合。B项符合题意,故选B

*

25(阅读理解题)PassageFourHow men first learned to invent words is unknown ; in other words, the originof language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals,somehow invented certain sounds to express thoughts and feelings, actions andthings, so that they could communicate with each other ; and that later theyagreed upon certain signs,called letters,which could be combined to representthose sounds and which could be written down. Those sounds, whether spoken, orwritten in letters, we call words.The power of words, then, lies in theirassociations—the things they bring up before our minds. Words become filledwith meaning for us by experience; and the longer we live, the more certainwords recall to us the glad and sad events of our past ; and the more we readand learn,the more the number of words that mean something to us increases.Greatwriters are those who not only have great thoughts but also express thesethoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. Thischarming and telling use of words is what we call literary (文字的)style. Above all, the real poet is a master of words. He canconvey his meaning in words which sing like music,and which by their positionand association can move men to tears. We should therefore learn to choose ourwords carefully and use them accurately, or they will make our speech silly andrude.(本题12)

1(单选题)Theorigin of language______.(本题3)

A is a legend handed down from the past 

B is reflected in sounds and letters

C dates back to the prehistoric period

D is a problem not yet solved

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段第一句指出,我们还不知道人们第一次是怎样创造单词的,换句话说, 语言的来源仍是个迷(the origin of language is a mystery),还没有得到解决。故选D

*

2(单选题)Oneof the reasons why men invented certain sounds to express thoughts and actionsis that______.(本题3)

A they could agree upon certain signs

B they could write them down 

C they could communicate with each other

D they could combine them

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段第二句指出,人们创造某些声音来表达自己的思想感情、行动和事物, 目的是他们可以互相交流。故选C

*

3(单选题)Whatis true about words?(本题3)

A They are used to express feelings only.

B They can not be written down.

C They are represented either by sounds or letters.

D They are visual letters.

*

标准答案: C

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段讲到,人类起初用某种声音进行交流,后来又有了字母,字母结合起来可以代表声音,也可以写下来。因此这些说出来的声音也好,用字母写出来的声音也好,都被我们称words。故选C 

*

4(单选题)Thereal power of words exists in their______.(本题3)

A accuracy

B beauty

C charm

D representative

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】推理判断题。【应试指导】由文章第二段第一句"The power of words 'then, lies in theirassociations—the things they bring up before our minds. "可知,words 的魅力在于它的描述功能(representativefunction) 

*

26(阅读理解题)PassageFiveIt is customary for adults to forget how hard and dull and long school is.The learning by memory of all the basic things one must know is a mostincredible and unending effort. Learning to read is probably the most difficultand revolutionary thing that happens to the human brain and if you don 'tbelieve that, watch an illiterate adult try to do it. School is not easy and itis not for the most part very much fun,but then,if you are very lucky,you mayfind a real teacher. Three real teachers in a lifetime is the very best of myluck. My first was a science and math teacher in high school, my second, aprofessor of creative writing at Stanford, and my third was my friend andpartner, Ed Ricketts.My three had these things in common : They all loved whatthey were doing. They did not tell ; they catalyzed a burning desire to know.Under their influence, the horizons sprung wide and fear went away and theunknown became knowable. But most important of all, the truth, that dangerousstuff, became beautiful and very precious.I shall speak only of my firstteacher because in addition to the other things,she brought discovery. Shearoused us to shouting, book-waving discussions. She had the noisiest class inschool and she didn't even seem to know it. We could never stick to thesubject. Our speculation ranged the world. She breathed curiosity into us sothat we brought in facts or truths shielded in our hands like captured fireflies.Ican tell my son who looks forward with horror to fifteen years of drudgery thatsomewhere in the dusty dark a magic may happen that will light up the years ifhe is very lucky.(本题12)

1(单选题)Accordingto the author, what is the difficult thing to people in school?(本题3)

A Listening.

B Reading.

C Writing.

D Speaking.

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】从文章第一段第三句"Learning to read is probably the most difficult andrevolutionary thing..."可知,读是最难的。B项为正确答案。

*

2(单选题)Thevery best of the author is that he______.(本题3)

A met a good teacher

B he graduated from Stanford

C made friends with his teachers

D met some good teachers in his life

*

标准答案: D

解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】从文章第一段第五句"Three real teachers in a lifetime is the very best ofmy luck." 可知,最大的幸运是一生中遇到几位好老师(metsome good teachers in his life)D 项为正确答案。

*

3(单选题)Amonghis teachers, ______left him a very deep impression.(本题3)

A the university teacher

B the high school teacher

C Ed Ricketts

D the first two teachers

*

标准答案: B

解析: 【考情点拨】推理判断题。【应试指导】从文章第三段开头"I shall speak only of my first teacher because inaddition to the other things, she brought discovery."可以推出, "my first teacher"(中学里教理化和数学的老师)给作者留下很深的印象。B项为正确答案。

*

4(单选题)Theauthor hoped that his son______.(本题3)

A may be lucky to meet a good teacher

B may study in school for fifteen years

C can read many books

D mathmay study science and math

*

标准答案: A

解析: 【考情点拨】推理判断题C 【应试指导】从文章最后一段"…somewhere in the dusty dark a magic may happen thatwill light up the years.."可以推断,作者希望儿子在15的上学苦役中可能会幸运地遇到好老师(may be lucky to meet a good teacher)A 项为正确答案。

*

27(阅读理解题)

 

. Daily Conversation (15 points)
Directions: Pick out appropriate expressions from the eight choices below andcomplete the following dialogue by blackening the corresponding letter on theAnswer Sheet.Jane : How do you like the idea of having a picnic this Saturday?Michael : 56 . But where shall we go?Jane: What about going to the WesternHill? It's quite cool there. Michael : 57 . Shall we invite John and his girlfriendto go with us?Jane : OK. And we can ask them to prepare some drinks. Michael :What should I do then?Jane : 58 . Michael: 59 ?Jane : I like oranges,watermelons, grapes, and bananas. Michael : When shall we start off?Jane: 60 ?We can get there in an hour and a half. Michael : OK. I'11 call John and tellhim about our plan.A.I'll say I didB. WonderfulC.Yes,it wasD. That's a goodideaE. You'd better buy some fruit and sandwichesF. What kind of fruit do youlikeG. How about 6 o'clock in the morningH.I'11 be there(
本题15)

1(问答题)56(本题3)

*

标准答案: B

解析:

*

2(问答题)57(本题3)

*

标准答案: D

解析:

*

3(问答题)58(本题3)

*

标准答案: E

解析:

*

4(问答题)59(本题3)

*

标准答案: F

解析:

*

5(问答题)60(本题3)

*

标准答案: G

解析:

*

28(阅读理解题)

(非选择题,25)

. Writing (25 points)

Directions:For this part, you are supposed to write a letterin English in 100 120words based on the following information. Remember to write it clearly.

61.你是Lucy,写一封给老同学Allen的邀请信,邀请他参加下个星期日下午4(1223) 的校友聚会。希望Allen尽快回信接受邀请,以便他们及时做好安排。

(本题25)

1(问答题)你是Lucy,写一封给老同学Allen的邀请信,邀请他参加下个星期日下午4(1223) 的校友聚会。希望Allen尽快回信接受邀请,以便他们及时做好安排。(本题25)

*

标准答案: [参考范文]December16,2012Dear Allen,We are having all classmates for dinner at 4 p. m.next Sunday( December 23 ) at the hotel. There will be a big reunion. Would it be possiblefor you to join in it at your convenience? I hope that you will feel itworthwhile to accept this invitation. We haven 't seen each other for a longtime and we are all anxious to have you with us.We shall be very much pleasedif we receive word of your acceptance in the near future,so that we can makegood arrangements in time.Yours, Lucy